Dynamika

Výtvarné dialogy pro pedagogy

Jak se projevily experimenty s optikou a chronofotografií ve volném umění nastupující české moderny? Současně s prolínáním italského futurismu a kubisticko- expresionistickými proudy se v dílech mnoha autorů (F. Kupky, O. Gutfreunda, B. Kubišty, V. Špály, V. Šímy, Z. Pešánka aj.) objevuje dynamika, rytmus, pohyb a světlo.
Jedinečná výstava Rytmy, pohyb, světlo představuje kromě uměleckých děl také optické přístroje, které  byly velmi populární v 19. století a umožňovaly iluzivně evokovat pohyb.  

Již pravidelně připravujeme pro pedagogy speciální programy, nyní pod názvem Výtvarné dialogy pro pedagogy. Pedagogové se zde prostřednictvím dialogů seznámí s vybranými tématy výstavy či stálých expozic, nebo s konkrétními uměleckými díly. Poté následuje výtvarná interpretace - tvůrčí proces, pro který jsou předem vybrány takové techniky a materiály, které úzce korespondují s danými náměty.  Výtvarně interpretační proces probíhá především v těsné blízkosti uměleckých děl, často přímo v dané výstavě. Pedagogové zde prohlubují vlastní pedagogickou praxi a metodiku, kterou dále uplatní nejen při individuální návštěvě galerie se školními skupinami, ale také ve vlastní výuce nebo ve vlastní tvorbě.

Informace na tel.: 532 169 151 nebo da@moravska-galerie.cz. Nutná rezervace místa předem, můžete ji provést přes elektronický formulář. Vstup volný.

Výtvarné dialogy pro pedagogy.JPGPráce v ateliéru

_DSC5296.JPGPohled do výstavy

_DSC5272.JPG
Pohled do výstavy

Výtvarné dialogy pro pedagogy
Formou výtvarných dialogů a interpretací uměleckých děl ve výstavách a expozicích galerie se pedagogové seznamují s metodikou pedagogické praxe, kterou dále  uplatní nejen při individuální návštěvě galerie se školními skupinami, ale také ve vlastní výuce. Lektorka Jitka Petřeková. Informace na tel.: 532 169 151 nebo da@moravska-galerie.cz. Nutná rezervace místa předem, můžete ji provést přes elektronický formulář.

Informace

Datum a čas
18/4/2013 16:00 - 18:00
Vstupné
Vstup volný.
Budova
Místodržitelský palác
Autor
Jitka Petřeková
Typ akce
výtvarná dílna pro pedagogy

Mapa stránek