Kreativní ráno #2

Tom Václavík - Jídlo z blízka aneb jezme pomalu

Kreativní rána, to jsou měsíční inspirativní setkání, na kterých si při kávě a občerstvení zdarma můžete vychutnat přednášky s různými zajímavými osobnostmi, které vynikly ve svém oboru a rády se podělí o své zkušenosti.

Kreativní ráno # 2 s Tomem Václavíkem se bude konat 15. května 2013 v 8:30 v Místodržitelském paláci Moravské galerii v Brně (Barokní sál).

Hostem druhého brněnského Kreativního rána, jehož hlavním tématem bude zamyšlení nad důležitostí vědomého rozhodování při nákupu potravin a představení principů Slow Food, je Tom Václavík, zakladatel sdružení Slow Food Brno, které mimo jiné každý rok ve spolupráci s nejlepšími restauracemi v Brně pořádá gastronomický festival Jídlo z blízka.

"Věříme, že být světovými znamená jíst místní potraviny. Umět si je vychutnat. Pozvat ke stolu rodinu a přátele. A nikam od něj nespěchat."
Slow Food Brno

Tom Václavík (47) vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně v oboru anglistika-amerikanistika. Rok prožil v emigraci ve Spojených státech amerických a Kanadě, avšak po sametové revoluci se vrátil zpět do České republiky.

Počátkem nového tisíciletí založil agenturu Green Marketing, jež dlouhodobě monitoruje český trh s biopotravinami a poskytuje marketingové poradenství podnikatelům v oboru. Tom Václavík byl rovněž jedním z prvních iniciátorů přímého prodeje zemědělských produktů do domácností prostřednictvím "bedýnek" a je provozovatelem internetového zpravodajského portálu Bio-info.

Nabídka pro účastníky akce "Kreativní ráno #2"

Prodlužte si kreativní dopoledne v Moravské galerii v Brně a zajděte zdarma na aktuální výstavu  "Rytmy + pohyb + světlo. Impulsy futurismu v českém umění". Výstava probíhá v přízemí Místodržitelského paláce MG.

Po skončení kreativního rána můžete využít exkluzivní nabídky, vyzvednout si v prodejně volnou vstupenku a zajít na výstavu, která mapuje, jak a odkud do českého umění motiv pohybu, rytmu a dynamiky přicházel a co znamenal (např. v dílech F. Kupky, O. Gutfreunda, B. Kubišty, K. Teiga, Z. Pešánka a dalších).

Nabídka platí od 9:30 do 12 hodin 15. května 2013 po uvedení hesla "kreativní ráno" v prodejně MG.

O Kreativních ránech
Myšlenkou Kreativních rán je vytvořit v Brně kreativní prostředí, ve kterém je možné si u kávy a občerstvení vyslechnout inspirativní přednášky a začít svůj den plný nápadů a idejí. Jednou měsíčně mimo období letních prázdnin se uskuteční dvacetiminutová přednáška se zajímavou osobností, která se vydala vlastní cestou a tak se stala úspěšnou ve svém oboru. Po přednášce bude následovat dvacetiminutová diskuse, která umožní účastníkům vyjádřit se a sdílet své názory na danou problematiku. Snažíme se vytvořit neakademické intelektuální prostředí, ve kterém se budou lidé cítit příjemně, a které jim pomůže úspěšně nastartovat den pomocí kreativních přednášek a tvořivé diskuse. Kreativní rána si kladou za cíl, aby se jejich účastníci vzájemně inspirovali, vyměnili zkušenosti, navázali kontakty a podpořili ve svých stávajících činnostech. Tyto přednášky se budou konat ve všední dny dvakrát do měsíce vždy v 8:30, aby jejich účastníci ještě před desátou hodinou mohli nerušeně pokračovat ve svém studijním či pracovním dni s dobrým pocitem užitečně stráveného rána. Setkání se budou uskutečňovat na různých místech snadno dostupných pro mladé kreativní lidi.

kreativni_rana.jpg

Informace

Datum a čas
15/5/2013 8:30
Vstupné
vstup volný
Budova
Místodržitelský palác (Barokní sál)
Typ akce
beseda

Mapa stránek