Týden kávy Brno 2013 / Otevřeno

Brno, město kavárenské a s kávou dlouhodobou tradicí spojené

Celotýdenním festivalem Brno, město kavárenské a s kávou dlouhodobou tradicí spojené, oslavuje Mezinárodní den kávy, který připadá na 1. 10.

Už potřetí se Brno a jeho kavárny připojí k oslavám Mezinárodního dne kávy, který připadá na první říjnový den. Týden kávy, letos pořádaný občanským sdružením Kulturárium ve spolupráci s Klubem znalců kávy, přináší všem kávomilcům nejen program v zúčastněných kavárnách, ale i osvětové akce na nádvoří Místodržitelského paláce Moravské galerie v Brně.

V Moravské galerii v Brně vás letos čeká bohatý kávový program včetně kvalifikace na Mistra kávy, trhu kávy aj. Akci pořádají Kulturárium, o. s. ve spolupráci s Kávovou asociací České a Slovenské republiky a Klubem znalců kávy.

Týden kávy v Moravské galerii v Brně

Významný partnerem letošního ročníku Týdne kávy se stala Moravská galerie v Brně. V prostorách Místodržitelského paláce bude nejen probíhat trh kávy a soutěž baristů, ale celá akce zde bude i slavnostně odstartována zahajovacím večírkem, jehož součástí bude velmi netradiční kávový flashmob, taneční vystoupení skupiny High edition a swingová tančírna. V galerijních prostorách také bude, ve spolupráci s Technickým muzeem, instalována výstava s kávovou tematikou.

Moravská galerie v Brně svou podporou festivalu prakticky uzavře svůj premiérový projekt Otevřeno, přijďte žít do centra!

Více k tomu Jan Press, ředitel Moravské galerie v Brně, řekl na tiskové konferenci 17. 9.: "Prvním říjnovým Týdnem kávy Brno 2013 se rozloučíme s projektem Otevřeno, díky němuž jsme otevřeli Místodržitelský palác v centru města veřejnosti, intenzivněji propojili jeho fungování s okolním světem a zejména oslovili veřejnost, která do muzea umění dosud nenašla cestu. Přestože nás tropické teploty v průběhu léta několikrát donutily kvůli ochraně našich sbírek vstupní vrata Místodržitelského paláce uzavřít, projekt se z našeho pohledu povedl. O tom nás přesvědčilo i téměř 30 tisíc návštěvníků, kteří si do dnešního dne našli cestu do budovy Místodržitelství a navštívili stálou expozici, výstavy, doprovodné programy, výtvarné dílny nebo zde strávili jen tak příjemný čas v centru Brna. Celý projekt nás přesvědčil o tom, že má smysl se více otevřít veřejnosti, dokonce nám ukázal některé skryté rezervy uvnitř instituce a odhalil velký potenciál rozvoje kulturní infrastruktury a možnost podpory živého umění ve městě Brně - i to byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli spolupracovat s Týdnem kávy a celý projekt jím uzavřít."

Více informací i aktuální program najdete  na www.tydenkavy.cz

MG_Tyden kavy.jpg

 


Otevřeno
Přijďte žít do centra!
18/5-29/9/2013
Místodržitelský palác / nádvoří
Moravská galerie v Brně připravila na nádvoří Místodržitelského paláce unikátní  projekt zabydleného prostoru pro každého. Nově instalované architektonické prvky  navržené ateliérem CHYBIK+KRISTOF Associated Architects skýtají neomezené  možnosti k  odpočinku, občerstvení, hraní, tanci, četbě, malování i lelkování. Nádvoří  Místodržitelského paláce v samém centru města se tak otevírá pro nejširší veřejnost  jako oáza pro každého, kdo si chce po práci, nákupech nebo prohlídce některé z  výstav odpočinout, posedět s přáteli, popíjet kávu, číst si, hrát si nebo prostě nedělat  nic. Rodičům s dětmi skýtá hrací a odpočinkový prostor s možností volného pohybu a  pobytu v geniu loci nádvoří historické budovy.Na nádvoří je připraven po dobu celého  léta bohatý kulturní a tvůrčí program, a to většinou bez nutnosti placení vstupného,  určený všem bez ohledu na věk, vzdělání, nadání a schopnosti pro pobavení,  rozptýlení, poučení i zábavu. Aktuální program sledujte na webu Moravské galerie.

 

 

Informace

Datum a čas
od 1/10/2013 0:00
do 7/10/2013 0:00
Vstupné
vstup volný
Budova
Místodržitelský palác (nádvoří)
Typ akce
beseda

Mapa stránek