VIZUÁLNÍ STUDIA / Věda, umění, instituce

Konference NA / PROTI IMAGINACI

II. ročník konference Vizuální studia - věda, umění, instituce pod záštitou Katedry sociologie FSS MU a Fakulty výtvarných umění VUT v Brně

Pohled na současný vývoj sbližování, vzájemnou inspiraci či spolupráci věd sociálních i přírodních, umění či nových technologií ve studiu vizualit poukazuje na zajímavý "obrat ke spolupráci" či "obrat k imaginaci / od imaginace". A to jak v oblasti konceptuální, tak i v oblasti metodologické, kde je prolínání umělecké a vědecké tvorby i analýzy dat vidět nejvíce.

Motto: "Jednou jsem si myslel, že jsem udělal chybu, ukázalo se však, že to byl kreativní okamžik." (Scott Fleming)

Harmonogram přednášek a více informací zde.
Registrace na eslesi@fss.muni.cz.

Program konference zde.


Tip z programu:
BOREC NA KONEC 
Kateřina Šedá 
sobota 7. prosince 2013 13:30 - 15:30
Místodržitelský palác (Barokním sál, přízemí, Moravské náměstí 1a)
Pomocí detailní prezentace vybraných projektů ( Bedřichovice nad Temží, Líšeňský profil..) se autorka pokusí analyzovat motivace účastníků a vliv, které mají její akce na každodenní život. Součástí přednášky bude nejen prezentace autorské dokumentace, ale i ukázky amatérských záznamů účastníků.
Kateřina Šedá (1977) žije a pracuje v Brně - Líšni. Absolvovala Střední školu uměleckých řemesel v Brně, pak v letech 1999 - 2005 Akademii výtvarných umění v Praze (profesor Vladimír Kokolia).V roce 2005 získala Cenu Jindřich Chalupeckého a poté i řadu zahraničních ocenění.
Ve svých akcích, které často realizuje na venkově nebo na periferii města, se snaží o vzájemné sblížení místních obyvatel. Pomocí jejich vlastní (vyprovokované) aktivity a díky novému využití všedních prostředků se pokouší probudit trvalou změnu v jejich chování.
Vystavovala například na Bienále v Benátkách (2013), v Kunstmuzeum  Luzern (2012), v Tate Modern v Londýně (2011), Mori Muzeu v Tokiu (2010), New Museum v New York (2009), Manifestě 7 v Bolzanu (2008), 5. Berlínském Bienále (2008), v Rennaisance Society v Chicagu (2008) nebo na Documentě 12 v Kasselu (2007). Je také autorkou několika realizací ve veřejném prostoru, v současnosti se například podílí na revitalizaci náměstí v Bedřichovicích.

Současný projekt Kateřiny Šedé: Bedřichovice nad Temží je prezentován v budovách MG a v prostředí internetu - zjistěte více!

plakat konference-01.jpg

 

 

Informace

Datum a čas
od 5/12/2013 0:00
do 7/12/2013 0:00
Vstupné
Registrační poplatek na celý blok 1000 Kč / 500 Kč (studenti, senioři). Platba na místě.
Budova
Uměleckoprůmyslové muzeum (Husova 14 a Místodržitelský palác, Moravské nám. 1a)
Typ akce
konference

Mapa stránek