Open Space Market / nezávislá móda a design / Otevřeno

Netradiční trh originální módy, šperků a designu v otevřených prostorách  Místodržitelského paláce doplní workshopy, módní přehlídky, DJs a další doprovodný program.

Open Space Market pořádá Lovemusic ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně.

Open Space Market 14-16/6/2013
Pátek 14/6     14 - 22 hodin
Sobota 15/6   10 - 22 hodin
Neděle 16/6   10 - 17 hodin 

Open Space Market  se koná v reprezentativních prostorách Místodržitelského paláce Moravské galerie v Brně. Celý přízemní prostor Místodržitelského paláce bude volně přístupný návštěvníkům, kteří se zde za doprovodu příjemné hudby budou moci seznámit s tím nejlepším z české nezávislé módy a designu. Open Space Market je součástí projektu Moravské galerie Otevřeno, který má za cíl poskytnout návštěvníkům volný prostor pro kreativní volnočasové aktivity v krásných prostorách v centru Brna. Vstupné na Open Space Market je zdarma.

"S pořádáním módních trhů máme bohaté zkušenosti díky našim úspěšným trhům nezávislé módy Holešovice Fashion Market a Factory Fashion Market. Open Space Market je rovněž koncipován jako prodejní přehlídka originálních výrobků z dílen českých a slovenských tvůrců, naším cílem je ale posunout nabídku trhu směrem k exkluzivnějším návrhářům a designérům. Tomu odpovídají i reprezentativní prostory Místodržitelského paláce, ve kterých se událost uskuteční," uvádí organizátorka Kateřina Hanko Pletichová.

Akci doplní doprovodný program na nádvoří Místodržitelského paláce, večer se uskuteční koncerty kapel Ty Syčáci, Květy a v sobotu Monika Bagárová & RnB Band v rámci projektu Jaro na nádvoří.

MP_prostory.jpgMístodržitelský palác Moravské galerie v Brně na Moravském náměstí

open_space_market_plakat.jpg

Program Open Space Marketu

Pátek 14. června 2013
14 h
 - Začátek prodeje
14 - 18 h DJ Marthy
14 - 18 h Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
Výroba obrázku nebo nápisu z fólie, který si nažehlíte na bílou bavlněnou tašku. Tašku si tímto způsobem mohou zhotovit malí i velcí. Přijďte si vyzkoušet výrobu 100% bavlněné tašky se 100% fóliovým potiskem
15 - 18 h Workshop Papírový večírek pod vedením Hany Kotulánové alias Papírek&Večírek
Napadlo vás někdy, jak si můžete ozvláštnit večírek díky pár papírkům? Vyrobíte si dekorativní krabičky různých tvarů.
16 h Taneční vystoupení Volná improvizace v otevřeném prostoru Kateřiny H. Hanzlíkové
17 h Vystoupení mužského pěveckého sboru Láska Opravdivá
20 h Jaro na nádvoří - vystoupení skupiny Květy a Ty syčáci
22 h Konec prodeje

Sobota 15. července 2013
10 h
 Začátek prodeje
10 - 18 h DJ Marthy
13 - 16 h Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
14 - 17 h Workshop Výroba papírových přání pod vedením Martiny Chroustové alias Mufinky
Také rádi dostáváte přáníčka a pohlednice? Zkuste si je vyrobit sami a potěšit tak někoho blízkého. Z krásných designových papírů s vzory to půjde samo.
17 h Emil & Jakub - percussive / street jam
Emil & Jakub - to jsou dvě jména svěžích jinochů, kteří se setkali na akademické půdě JAMU města brněnského. Své pouliční preludia započali v dubnu roku 2011, kdy pevně věřili v roztancování ulice České, a ve velký obdiv kolemjdoucích. Prvním impulsem k pouličnímu muzicírování mládence přivedla videa černých bratrů bubnujících v new yorské metru. Chodili častěji, dál, víc a hlouběji a nádherných ohlasů se jim dostávalo! Kolemjdoucí posluchači jásali, točili, fotili, mince házeli!
20 h Jaro na nádvoří - koncert skupiny Moniky Bagárové & Band
22 h Konec prodeje

Neděle 16. června 2013
10 h
 Začátek prodeje
10 - 17 h DJ Marthy
11 - 14 h Workshop Drátované dekorace pod vedením Martiny Mervové alias MervaM
Pojďte si vyzkoušet drátování. Technikou, která dnes opět ožívá pod rukama mladých dráteníků a drátenic. Vyzkoušejte si toto klasické řemeslo a udělejte radost svým blízkým či sobě drobným dárkem, který si vyrobíte a odnesete domů.
13 - 16 h Workshop OPEN SPACE BAG pod vedením MgA. Venduly Chalánkové
14 h Taneční vystoupení skupiny Filigrán s názvem Možnost prodloužení trvanlivosti řezaných květů pivoněk
17 h Ukončení prodeje

 


Otevřeno
Přijďte žít do centra!
18/5-29/9/2013
Místodržitelský palác / nádvoří
Moravská galerie v Brně připravila na nádvoří Místodržitelského paláce unikátní  projekt zabydleného prostoru pro každého. Nově instalované architektonické prvky  navržené ateliérem CHYBIK+KRISTOF Associated Architects skýtají neomezené  možnosti k  odpočinku, občerstvení, hraní, tanci, četbě, malování i lelkování. Nádvoří  Místodržitelského paláce v samém centru města se tak otevírá pro nejširší veřejnost  jako oáza pro každého, kdo si chce po práci, nákupech nebo prohlídce některé z  výstav odpočinout, posedět s přáteli, popíjet kávu, číst si, hrát si nebo prostě nedělat  nic. Rodičům s dětmi skýtá hrací a odpočinkový prostor s možností volného pohybu a  pobytu v geniu loci nádvoří historické budovy.Na nádvoří je připraven po dobu celého  léta bohatý kulturní a tvůrčí program, a to většinou bez nutnosti placení vstupného,  určený všem bez ohledu na věk, vzdělání, nadání a schopnosti pro pobavení,  rozptýlení, poučení i zábavu. Aktuální program sledujte na webu Moravské galerie.

Informace

Datum a čas
od 14/6/2013 14:00
do 16/6/2013 17:00
Vstupné
Vstup volný.
Budova
Místodržitelský palác (nádvoří)
Autor
Lovemusic
Typ akce
výstava

Mapa stránek