Prostřený stůl

Výtvarné dialogy pro pedagogy / Týden výtvarné kultury

Setkání s modernou a designem v nové části expozice užitého umění. V rámci rozsáhlého projektu Po stopách moderny jsme obohatili stálou expozici v sále věnovanému secesnímu užitému umění a počátkům moderny. Obohacení stálé expozice o Prostřený stůl, který názvem upomíná výstavu z roku 1904, která ve své době představovala to nejaktuálnější, co Wiener Werkstätte produkovaly. Dnes si stejným názvem i místem konání připomínáme tento významný počin. Prostřený stůl je symbolem mnohosti tvorby secesního architekta a designéra Josefa Hoffmanna a hlavního sortimentu Wiener Werkstätte, jakým byla výroba nádobí, příborů, návrhy skla, keramiky, porcelánu ad. Koná se v rámci Týdne výtvarné kultury.

Výtvarné dialogy pro pedagogy 
Již pravidelně připravujeme pro pedagogy speciální programy, nyní pod názvem Výtvarné dialogy pro pedagogy. Pedagogové se zde prostřednictvím dialogů seznámí s vybranými tématy výstavy či stálých expozic, nebo s konkrétními uměleckými díly.  Poté následuje výtvarná interpretace - tvůrčí proces, pro který jsou předem vybrány takové techniky a materiály, které úzce korespondují s danými náměty.  Výtvarně interpretační proces probíhá především v těsné blízkosti uměleckých děl, často přímo v dané výstavě.Pedagogové zde prohlubují vlastní pedagogickou praxi  a metodiku, kterou dále uplatní nejen při individuální návštěvě galerie se školními skupinami, ale také ve vlastní výuce nebo ve vlastní tvorbě.

Informace na tel.: 532 169 151 nebo da@moravska-galerie.cz. Nutná rezervace místa předem, můžete ji provést přes elektronický formulář.
 

Ornament_vytvarne_dialogy_pro pedagogy2013.jpg
Výtvarná dílna pro pedagogy

 

EU-ETC_LOGO_2012.jpg


Informace

Datum a čas
15/3/2013 10:00 - 12:00
Vstupné
Vstup volný.
Budova
Uměleckoprůmyslové muzeum
Autor
Jitka Petřeková
Typ akce
výtvarná dílna pro pedagogy

Mapa stránek