Mistři secese a moderny / Architekt Josef Hoffmann / Videotime 37

repríza

Autorem scénáře a režisérem dokumentárního filmu o světoznámém architektu a designérovi je Theodor Mojžíš, kameramany Ivo Popek a Dalibor Chobot, vlastním komentářem k Hofmannovu dílu film provází významný teoretik architektury prof. Pavel Zatloukal. Film přiblíží Hoffmannův život i rozsáhlé dílo společně se zobrazením dlouhodobé koexistence kultur ve středoevropském prostoru, s důrazem na jejich vzájemné ovlivňování. Prolínání dějinných aspektů i pohledů obou stran bude dotvářet celkový obraz doby i osobností.

Videotime
Tematické filmové a videovečery. Pořádá MG ve spolupráci s Kabinetem audio-video  FaVU VUT v Brně a kolektivem Fiume. Dramaturgie: Pavlína Vogelová a Filip Cenek.

Mistři secese a moderny
Cyklus Mistři secese a moderny je součástí programu Po stopách moderny - Mezinárodní kulturní a muzejní poznávací stezky po stopách architektonického dědictví jižní Moravy a severovýchodního Rakouska první poloviny 20. století, realizovaného dotací z programu EU Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007-2013.
 

EU-ETC_LOGO_2012.jpg

Informace

Datum a čas
25/4/2013 18:00
Vstupné
Vstup volný.
Budova
Muzeum Josefa Hoffmanna (filmová projekce se koná v Městském kině v Brtnici)
Typ akce
filmová projekce

Mapa stránek