#moravskagaleriedoma

CO PRO VÁS MÁME ZA ON-LINE PROGRAM? 

- pro dospělé

program k výstavám

Naše dva velké výstavní projekty Rajlich 100 a Rafany jsou sice teď bohužel zavřené, ale my se vám je budeme snažit přiblížit třeba krátkými videi nebo tak trochu jinými "komentovkami". Kurátorské komentáře k výstavě Rajlich 100 máme zatím k dispozici s Martou Sylvestrovou a s Janem Rajlichem ml.

K Rafanům se on-line vyjádřili samotní Rafani kteří si pro vás připravili také novou sérii streamovaných performancí. Ty probíhají každé 2 týdny, vždy ve středu večer, přímo z Atria Pražákova paláce. Záznam prvního streamu již můžete zhlédnout na našem YouTube kanálu. Na nové se pak můžete těšit 14. a 28. dubna.

Five minutes Art(w)alk

Chcete si zlepšit angličtinu a dozvědět se něco zajímavého o dílech ze sbírek MG, ale nemáte teď moc příležitostí pro pilování konverzace? Tak právě pro vás připravujeme krátká videa z výstav a expozic MG s naší skvělou lektorkou Sonyou Darrow v anglickém jazyce. Je to takový "talk" a "walk" v jednom. Na první můžete mrknout zde  

Kurzy dějin umění on-line

Nejenom, že nás můžete sledovat, odkud budete chtít a tak pohodlně, jak se vám bude zachce, ale kdyby vám něco náhodou uniklo, můžete se na to podívat znova. Oba naše kurzy ( Fenomény a   Od starověku po současnost) jsme ještě před jejich zahájením vyprodali a tímto tedy nabízíme prostor i těm, na které se nedostalo. V naší nabídce nyní najdete také reprízy již proběhlých přednášek.   

on-line sbírky

Bavily vás instagramové kvízy? Chystáme pro vás nejenom je, ale i další svižné kratochvíle, které se budou více či méně týkat našich uměleckých sbírek či provozu galerie. Všechny předměty, které má Moravská galerie ve svých sbírkách, jsou dostupné v databázi:  http://sbirky.moravska-galerie.cz/katalog. Můžete se do ní dnes ponořit a vynořit se až za pár týdnů. 

YouTube videa

Chcete-li si připomenout nějakou vernisáž nebo poslechnout rozhovor s umělcem, mrkněte na náš YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/videaMG/playlists.

Čerstvým přírůstkem je ohlédnutí za výstavou HOUSE SITTERS od Evy Eisler a Petera Demeka, která byla instalována v Jurkovičově vile. Výstavou vás provede její kurátor Ondřej Chrobák. 

Artotéka

Umění si sice teď domů bohužel nepůjčíte, ale náš nejmladší přírůstek Artotéka vám bude na dálku nabízet krátké svěží rozhovory s umělci, případně pracovní listy ke stažení - jak na webu http://artoteka.moravska-galerie.cz, tak na Facebooku Artotéka Brno.

knihy a publikace

Co naopak chystáme, jsou ukázky z knih nebo publikací, které jsme vydali, plánujeme vydat, nebo jsme na jejich vydání spolupracovali. Postupně vám je budeme servírovat přes náš web a Facebook. Na Facebooku  Knihovny Moravské galerie najdete informace o zajímavých knižních novinkách. 


- pro děti

A proč? Book club

Anglický program o knížkách probíhá pomocí videa každou druhou středu. 

Barevná dopoledne 

Čtvrtečními tipy na aktivity spojené s uměleckými díly či s galerií samotnou se můžete inspirovat na našem Facebooku Moravská galerie dětem. 

Doma v galerii

Videa pro rodiny s dětmi, ve kterém vám každý měsíc přinášíme lektorský workshop z našich výstav. Mrkněte na první tři videa na našem Facebooku. V prvním díle se naučíte, jak vnímat umění smysly, ve druhém se něco o Janu Rajlichovi st. a ve třetím díle se společně podíváme do Místodržitelského paláce na sbírky děl 19. století.

Hudebk@ + Výtvark@

Ve spolupráci s Filharmonií Brno pravidelně realizujeme online živé streamy pro školáky ke "středečnímu obědu".  

Edukační programy online

Vytváříme také edukační programy pro školy na míru, aktuálně spolupracujeme třeba se školou Labyrinth. 

 

 

#moravskagaleriedoma

 

Informace

Výstava
18/12/2020 - 31/5/2021

Mapa stránek