Mezinárodní přehlídka

Soubory, edice, vizuální identity, dlouhodobé spolupráce

Mezinárodní přehlídka, tradiční součást Bienále Brno, představuje výběr z přihlášených prací z celého světa vytvořených v posledních čtyřech letech.

Přehlídka je zaměřena na projekty z oblasti grafického designu, které svým rozsahem tvoří menší celky nebo soubory - edice, vizuální identity, dlouhodobé spolupráce - tedy ukázky jednotného přístupu zahrnující spektrum aplikací, médií či technik.

Záměrem je představit reprezentativní výběr projektů v celé jejich šíři a umožnit tak návštěvníkům bienále hlubší vhled do profese grafického designéra. Jednorázové projekty či solitéry nejsou součástí mezinárodní přehlídky 27. ročníku Bienále Brno.

Výběr z přihlášených prací provedla výběrová porota sestavená z designérů, teoretiků designu a zástupců organizátora, a to zejména s ohledem na přístupy řešení konkrétních celků, estetickou a funkční kvalitu prací a v neposlední řadě též s ohledem na prostorová omezení výstavních sálů.

Mezinárodní porota, sestavená z významných osobností mezinárodního grafického designu, udělila několik cen, mezi nimi Grand Prix 27. mezinárodního bienále grafického designu Brno - Cenu ministra kultury ČR, Cenu primátora města Brna a Cenu Českých center udělovanou grafickému designérovi do 35 let.

Mobiliář byl koncipován speciálně pro tuto výstavu tak, aby každému z vybraných projektů poskytl vlastní prostor. Autoři vystavených prací byli též vyzváni, aby doporučili prostorové rozvržení exponátů, a sami navrhli grafické motivy vytištěné na vnějších stranách modulů.

 

 

Informace

Výstava
16/6/2016 - 30/10/2016
Budova
Uměleckoprůmyslové muzeum
Otevírací doba
st - ne od 10 do 18 h, čt od 10 do 19 h
Datum vernisáže
16/6/2016 18:00

Mapa stránek