OFF program 26. Bienále Brno 2014 / DesignBlog a jeho rozvíjení

Projekt nazvaný DesignBlog funguje online od roku 2007 jako interaktivní výzkumná platforma, která je součástí studijního programu studentů základního ročníku amsterdamské Rietveld Academy. Na DesignBlogu je více než tisícovka reflexivních výzkumných záznamů, vztahujících se k 35 tematickým projektům. Zároveň tvoří ukázku názorového průřezu komunity zahraničních studentů na Rietveld Academy.

DesignBlog není jen tak obyčejný blog. Jde o komplexní a vrstevnatý systém, kde fakta znamenají víc než samotná fakta. Nejedná se jen o výzkumnou platformu, ale také o databázi, o výzkumný motor sám o sobě a sám za sebe. Je to nástroj, je to také studentská publikační platforma. Od okamžiku, kdy se zde vloni objevily studentské absolventské práce, byl rovněž vytvořen most mezi prvním a posledním akademickým ročníkem.

Na Blogu jsou příspěvky v angličtině, a proto je přístupný zájemcům z celého světa - a skutečně tak funguje, protože jej denně navštěvují uživatelé od Indie po Aljašku. Pro letošní Bienále Brno se samotný blog rozvinul do prezentace, přecházející z online do offline a zpět.

designblog.rietveldacademie.nl

Informace

Výstava
21/9/2014 - 26/10/2014
Kurátor
Tomáš Celizna, Radim Peško, Adam Macháček
Autor
Henk Groenendijk (NL)
Budova
Místodržitelský palác
Datum vernisáže
21/9/2014 17:00

Mapa stránek