S.d.Ch.

Orbis Varlén a nic

Autor, umělec, spisovatel a dramatik S.d.Ch. využívá spojení koláže a komiksu k úspěšnému uchopení světa, ve kterém, přes všechna hojně citovaná filozofická, umělecká, politická i duchovní východiska neselhává pouze sarkastický a čistý humor. Výstava představí tento svérázný výtvarný a výtvarně literární fantom v celé šíři záběru.

Výstava Orbis Varlén a nic představuje svérázný výtvarný a výtvarně literární fenomén, pohybující se na pomezí koláže a komiksu. Nese jméno pofiktivní postavě původních kolážových komiksů, která postupně přerostla ve stejnojmenný koncept. Autor využívá spojení koláže a komiksu k úspěšnému uchopení světa, ve kterém přes všechna hojně citovaná filozofická, umělecká, politická i duchovní východiska neselhává pouze sarkastický a čistý humor.

Vystaveny jsou zde například kolážové předlohy Deníků všední úzkosti Varlén, mentální mapy rozměrných kompozic série Varlén Der Grosse, národní satirický opus Český Varlén, ale rovněž například cyklus Tance Smrti.

U příležitosti výstavy vychází namísto katalogu knižní pokračování série Varlén 7, 8 a 9, a to na základě originálních kolážových předloh. Na jejím vydání se podílí Moravská galerie v Brně spolu s nakladatelstvím Divus, které se spolupodílelo na přípravě celého projektu.

DOPROVODNÝ PROGRAM VÝSTAVY

Sobota 18/5/2013 Brněnská muzejní noc
19 h výklad na výstavě Petr Ingerle / Pražákův palác, 1. patro
22 h Svět jako Chorvatsko a nic / premiéra autorovy divadelní hry / Uměleckoprůmyslové muzeum, přednáškový sál v přízemí

Informace

Výstava
21/3/2013 - 29/9/2013
Kurátor
Petr Ingerle
Vstupné
Vstup volný.
Budova
Pražákův palác (1. patro)
Otevírací doba
St-Ne: 10-18h, Čt: 10-19 h, Po, Út: zavřeno.
Datum vernisáže
20/3/2013 17:00

Mapa stránek