Fotografie Lukáše Jasanského a Martina Poláka

Přestože spolu Martin Polák a Lukáš Jasanský pracují již od konce 80. let a dnes patří mezi nejvlivnější umělce své generace, bylo jejich dílo dosud představováno pouze fragmentárně, izolovanými fotografickými cykly. Ani výstava v Uměleckoprůmyslovém muzeu Moravské galerie v Brně si neklade za cíl být autorskou retrospektivou této dvojice.

Výběr několika cyklů z poslední doby, spolu s pracemi vytvořenými přímo pro připravovanou expozici, se pokusí především ukázat kvality, které procházejí všemi jejich sériemi, i jedinečné postupy, odpovídající zvolenému záměru. Výstava se soustředí především na roli fotografického žánru, ale i na význam instalace a na - v nedávné době oživené - téma spolupráce. Poláka s Jasanským pak představí jako umělce, kteří na počátku své dráhy radikálně přehodnotili způsoby užívání fotografie a každou novou prací jsou schopni znovu definovat svá východiska.


Speciální nabídka pro předplatitele časopisu Art+Antiques
 
Katalog ke stejnojmenné výstavě Fotografie Lukáše Jasanského a Martina Poláka se slevou 50 %!
Využijte speciální nabídku Moravské galerie v Brně a časopisu Art+Antiques a získejte katalog k výstavě Fotografie Lukáše Jasanského a Martina Poláka s 50% slevou. Za katalog zaplatíte místo původních 440 Kč pouze 220 Kč.
Sleva platí po předložení průkazky předplatitele na pokladnách ve třech budovách MG v centru Brna (Pražákův palác, Husova 18 / Místodržitelský palác, Moravské nám. 1a / Uměleckoprůmyslové muzeum, Husova 14).

JP_4.jpg

Více o publikaci viz E-SHOP MG!

Informace

Výstava
11/10/2013 - 5/1/2014
Kurátor
Karel Císař (autor výstavy), Petr Ingerle (kurátor za MG)
Vstupné
80/40 Kč, rodinné 150 Kč, skupinové 30 Kč/os.
Budova
Uměleckoprůmyslové muzeum
Otevírací doba
St-Ne: 10-18h, Čt: 10-19 h, Po, Út: zavřeno
Datum vernisáže
10/10/2013 17:00

Mapa stránek