Denisa Lehocká

Ve svých zranitelných, citlivě konstruovaných kresbách, objektech a instalacích zaznamenává Denisa Lehocká křehkost lidské existence. Její práce jsou ve skutečnosti typem průzkumu poetických možností umění.

Slovenská autorka Denisa Lehocká (nar. 1971) patří ke generaci umělců, kteří vstoupili na uměleckou scénu v 90. letech. V citacích jí viděného světa zachycuje události a vztahy tohoto světa a zároveň "veškerá nekonečna v jejich vzájemném souladu". V prostoru galerie rozvrhuje koncentráty prožitků a úvah ve složitých kombinacích. Neomezení, různost forem, jež předkládá, slouží k objevování esencí věcí i jejich vztahů. Její prostorové instalace shrnují časový výsek minulého v aktuální podobě novosti seskupení předkládané koláže. Tvoří ji obyčejnými předměty, které zdánlivě svévolně, dle vlastního systému, rozmisťuje v prostoru, zavěšuje na strop, zdi, pokládá na podlahu. Kresby a objekty, zastupující slova v jejich nedostatečnosti, zaplňují zvolené místo přítomností paměti.

úvodní slovo kurátorky výstavy Yvony Ferencové, Petr Graham:Tichá hudba pro tři klarinety (1990) v provedení Kamila Doležala, Víta Reichla a Anny Ptákové

Cash Reform

 

 

Mapa stránek