Reflexe Designbloku ´03

Tendence českého a světového interiérového designu na dnech designu v Praze Designblok ´03

Výstava Reflexe Designbloku ´03 se letos koná ve spolupráci Profil Media a Moravské galerie v Brně již podruhé. Jedná se o koncepční výstavu, která reflektuje dění na pátém ročníku dnů designu v Praze Designblok ´03, který se konal ve dnech 7. až 12. října 2003.

Akce tohoto typu mají v Evropě dlouhou a úspěšnou historii. Mezi nejvýznamnější patří určitě Milano Saloni Fiori, 100 % Guaranteed v Londýně či novější DesignMai v Berlíně. Výstava Reflexe Designbloku ´03 v Moravské galerii v Brně je rozdělena do tří částí: Innovation, Beauty a Experiment. Tyto pojmy také pojmenovávají kritéria výběru účasti na Designbloku. Jednotlivé exponáty jsou vybrány z hlavní oblasti, kterou se Designblok zabývá, tedy z oblasti interiérového designu, a to jak z české, tak z mezinárodní produkce. Každá jednotlivá část je prezentována v samostatném sále Uměleckoprůmyslového muzea. První, skrývající se pod názvem Innovation, tvoří nejnovější produkty obsahující výrazný novátorský přínos. Společným jmenovatelem je tu hledání nových materiálů, technologických postupů či netradiční využití barev a dekorace.

Druhá část nese název Beauty a představuje produkty, které na Designbloku zaujaly především mimořádným vizuálním dojmem a jejichž společným jmenovatelem je dotažená funkčnost a krása. Třetí část Reflexí nazvaná Experiment,  představuje část exponátů  vytvořených pro výstavu Milky Way Confrontation, konající se na Pražské hradě a je zaměřena na prezentaci mladého designu ze střední Evropy. Většina těchto produktů existuje zatím jen ve formě prototypů. Mimo jiné se jedná o novinky připravené speciálně pro pražský Designblok.

Informace

Výstava
19/3/2004 - 16/5/2004
Datum vernisáže
18/3/2004 00:00

Souvislosti

Odkazy
Reflexe Designbloku ’03

Mapa stránek