ZNOVU Rozhýbej historii Bienále Brno!

Nová výzva pro studenty středních a vysokých škol!

V září jsme v Místodržitelském a Pražákově paláci otevřeli velký výstavní projekt Rajlich 100.
Součástí jedné z jeho tří výstav, Jan Rajlich & Bienále Brno, kterou můžete vidět v Místodržitelském paláci v Brně až do 28. 2. 2021, jsou i "rozpohybované" plakáty. Ty vznikly díky prvnímu kolu výzvy "Rozpohybuj historii Bienále Brno!" a návštěvníci si je můžou zobrazit díky aplikaci Artivive. Vzhledem k zájmu a také tomu, že ještě některé plakáty nadále vyzývají k rozpohybování, vyhlašuje Moravská galerie druhé kolo této soutěže pro studenty středních a vysokých škol.

Výstava představuje kořeny Mezinárodního bienále grafického designu Brno, založeného v roce 1963, a uvádí tvorbu jednoho z jeho zakladatelů do kontextu okruhu jemu blízkých osobností české i mezinárodní výtvarné scény.

Chceš se i ty stát součástí výstavy? Vyplň přihlášku a vyber si jeden z autorských plakátů z Bienále Brno a ten rozpohybuj buď v programu, ve kterém rád/a pracuješ, nebo pomocí aplikace Artivive ( https://artivive.com). Výslednou animaci pošli přes některé z webových úložišť nejpozději do 1. 11. 2020 na adresu: alena.ochrymcukova@moravska-galerie.cz .

Výběr plakátů a podmínky soutěže naleznete zde: http://bit.ly/2_kolo_BB_opencall
__________________________________

Protože teď bohužel máme galerii zavřenou, máme alespoň možnost ještě prodloužit výzvu ZNOVU Rozhýbej historii Bienále Brno až do doby, než se galerie znovu otevře. Výstavu Rajlich 100 totiž adekvátně prodloužíme, takže určitě nepřijdete o váš "vystavený" čas. O aktuální situaci, prodlouženém deadlinu i případném otevření galerie vás budeme informovat hned, jak budeme sami vědět - tak nás sledujte na Facebooku, Instagramu nebo na našem webu. S přípravou videí ale neotálejte - opatření se mění takřka ze dne na den a teď je navíc vhodná příležitost na domácí tvorbu! A my se na ni už těšíme.

UDALOST_AKVIZICE2 (2)
- vizuál plakátu: Pavel a Dagmar Bromovi - 

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
11/10/2020

Mapa stránek