VÝZVA VEŘEJNOSTI k připravované výstavě Civilizovaná žena

VÝZVA

Pachma2

V roce 2021 se v Moravské galerii v Brně bude konat výstava Civilizovaná žena:Ideál i paradox prvorepublikové vizuální kultury. V centru její pozornosti bude nejen volné umění (malířství, sochařství, kresba, grafika), ale rovněž ty aspekty dobové vizuální kultury, které měly bezprostřední dopad na život žen v době první republiky nebo které ho reflektovaly: bydlení a životní styl (včetně interiérového designu), móda, grafický design, fotografie, reklama a film.

Za účelem tétovýstavy hledáme umělecká díla, užitkové předměty, oděvy (nedělní i pracovní) a tiskoviny (časopisy, knihy, reklamy, plakáty, obalovou techniku, módní střihy), které souvisejí s životem žen v první republice a meziválečnou ikonou moderní/civilizované ženy.

Zájem máme rovněž o materiály ze života prvorepublikových ženských spolků, o fotografie a krátkometrážní filmy tematizující veřejný i rodinný život žen a o předměty související s organizací a technikou domácnosti, hygienou, zdravím či okrašlováním: žehličky, ledničky, mixéry a hnětače, prací stroje, vysavače, šicí stroje, osobní váhy, horská slunce, vysoušeče vlasů apod.

Vaši nabídku prosím zasílejte na vyzva@moravska-galerie.cz. Děkujeme. 

pachmanová1

pachma3

pachma4

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
5/5/2019

Mapa stránek