Vladimír Kokolia: intervence v expozici ART IS HERE

koko1

Ve stálé expozici ART IS HERE v Pražákově paláci Moravské galerie nyní můžete vidět dílo Vladimíra Kokolii, který se stal nejnovějším laureátem Ceny Michala Ranného. Cena je udělována výrazným uměleckým osobnostem, jež mají svým přístupem k tvorbě vliv na formování mladších generací umělců.

Malíř Vladimír Kokolia (*1956, Brno), který se na české výtvarné scéně pohybuje již od konce 70. let. V roce 1990 se stal prvním laureátem Ceny Jindřicha Chalupeckého, v roce 2012 byl oceněn prestižní Cenou od Dalibora Chatrného, jež je předávána jako gesto mladší generace tvůrců a teoretiků vůči generaci starších umělců. Vladimír Kokolia působí jako vedoucí ateliéru grafiky na pražské AVU, jeho ateliér absolvovalo množství výjimečných umělců, jež formují současnou uměleckou scénu, mezi nimi například Kateřina Šedá.

Koko4

VYHLÁŠENÍ CENY MICHALA RANNÉHO 2019

STŘEDA, 4. 9. 2019, 18 H, MÍSTODRŽITELSKÝ PALÁC - BAROKNÍ SÁL

Srdečně vás zveme na slavnostní vyhlášení Ceny Michala Ranného. Během slavnostního večera proběhne předání ceny a představení tvorby oceněného umělce.

Cenu uděluje a vyhlašuje spolek Přátelé Moravské galerie ve spolupráci s Moravskou galerií na památku Michala Ranného, významné osobnosti českého umění 60. a 70. let 20. století.

 Koko3

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
15/8/2019

Mapa stránek