Prázdninové ARTCAMPY v Moravské galerii

MALOVÁNÍ, NOTOVÁNÍ VE MĚSTĚ I NA SOLÁNI (PRO DĚTI 5-12 LET)
PONDĚLÍ, 8. 7. - pátek, 12. 7. 2019, 9-16 H, Jurkovičova vila a besední dům

filharnonie

Proč si zapisoval Leoš Janáček noty na manžety od košile? A proč vypadají vily Dušana Jurkoviče jako perníkové chaloupky? Proč oba jezdili právě na Valašsko? Bál se Leoš Janáček Čerta? Vydáme se po stopách obou umělců a necháme se inspirovat jejich láskou k lidové tvorbě. Vytvoříme (nejen) folklorní těleso, vyrobíme si vlastní kroje i hudební nástroje a na závěr pak pozveme rodiče a přátele na velkou zahradní slavnost. Lektorské vedení: Kristýna Drášilová, Michaela Kulísková, Tereza Záchová, Michaela Gerichová a Martina Kopecká. Rezervace místa na lucie.sykorova@filharmonie-brno.cz.

Vstupné 2 400 Kč (zahrnuje i obědy)

Spolupráce s Filharmonií Brno

 

NA LIDOVOU NOTU (PRO DĚTI 4-12 LET)
PONDĚLÍ, 15. 7. - PÁTEK, 19. 7. 2019, 10-15 H, Rodný dům Josefa Hoffmana

Hoffmann

Pojďme společně nakouknout do časů, kdy byl Josef Hoffmann malý kluk. Ukážeme si bohatost lidové tvorby, povíme si, jak se tehdy děti bavily, jaké měly hračky, jak žily, učily se. Architekta Hoffmanna lidová tvorba vždy velmi inspirovala a i pro nás se stane hlavní inspirací pro naše tvoření, hry i písničky celého letního týdne v Brtnici. Je možné účastnit se i jen vybraných dnů. Lektorské vedení: Eva Koudelová a Eva Ampapová. Rezervace místa na poklbrt@moravska-galerie.cz nebo 724 543 722.

Vstupné 60 Kč (za den)

 

ZE ZAHRÁDKY DO POHÁDKY (PRO DĚTI 7-11 LET)
PONDĚLÍ, 29. 7. - PÁTEK, 2. 8. 2019, 8.30-16.30 h, Jurkovičova vila a otevřená zahrada

zahradaTvůrčí prázdninový koktejl plný dovádění na zahradě, letní pohody, sluníčka a tvoření ve dvou pohádkových zahradách a ještě pohádkovější vile. Na děti čekají prázdninová přátelství vznikající u vodního toku na zahradě, mezi kropicími konvemi, bylinkovými záhony, králíkárnami a výběhem pro ovečky. Letos se zaměříme nejen na výtvarné, ale i na dramatické umění. Vyzkoušíme si roli herců a hereček a vytvoříme krásnou pohádkovou scénu, kde by se i Bačovi a jeho ovečkám líbilo! Lektorské vedení: Michaela Gerichová a Helena Peřinová. Přihlašování je možné na www.otevrenazahrada.cz. Více informací na helena.perinova@nap.cz.

Vstupné 2 600 Kč (zahrnuje i obědy)
Spolupráce s Nadací Partnerství

 

NOISE GARDEN (PRO DĚTI A MLÁDEŽ 10-16 LET)
PONDĚLÍ, 19. 8. - PÁTEK, 23. 8. 2019, 9-16 H, Místodržitelský palác

noise

Tradiční srpnový artcamp určený všem teenagerům. Na minulé filmové ročníky navazuje letos pořádná zvuková divočina a to hudebně-výtvarný artcamp pod vedením členky modulárních bastlířů Bastl Instruments a youtuberky (Patchení s Nikol) Nikol Štrobachové. Její vlastní tvorba stojí na pomalých beatech a vrstvení atmosférických zvuků, ale také na samplování a modifikování zvuků zvířat, lidí i rostlin. Společně také se studiem Efemér se ponoříme do zvukové historie budovy Místodržitelského paláce a vytvoříme jedinečnou zvukovo-vizuální performance. Lektorské vedení: Kateřina Minaříková, Nikol Štrobachová, Lucie Králíková.

Závazná přihláška na Artcamp: http://bit.ly/noise_garden 
Vyplněné přihlášky posílejte na e-mail: edukace@moravska-galerie.cz.

Vstupné 2 600 Kč (zahrnuje i obědy)
Spolupráce se studiem Efemér

  

 

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
18/4/2019

Mapa stránek