16. 5. Vernisáž + dětská vernisáž výstavy MUNI 100

MUNI 100Srdečně Vás zveme na vernisáž výstavy MUNI 100, která se uskuteční

16. 5. v 18 hodin v Místodržitelském paláci

Vernisáž výstavy MUNI 100 bude v 18:00 zahájena uvítáním hostů a úvodním slovem rektora Mikuláše Beka, prorektorky Hany Svatoňové, vedoucí Kanceláře primátorky Alice Zafirelisové, která přečte proslov paní primátorky, ředitele Moravské galerie Jana Presse a profesora Lukáše Fasory - autora a garanta textové části výstavy a autora knih věnující se historii MUNI. 

Zážitek z vernisáže zpříjemní hudba v podání Two-Generation Trio, jazzového uskupení (Radek Zapadlo) a číše vína.

V průběhu budete součástí performance: umělecká skupina Marína Abramovič Po Sebe Neupratuje, která předvede performativní dílo s tématem současné poslání knihovny a produkce/nadprodukce vědomostí. Performance představí i p. Varga. 

Ještě před tím Vás v 16 hodin čeká tradiční Dětská vernisáž. >>> VÍCE ZDE 

-------------------------------------------------

>>> VÍCE O VÝSTAVĚ 
Netradiční pohled na historii i současnost Masarykovy univerzity přináší od 17. května až do 30. září výstava připomínající 100 let existence druhé české univerzity. Návštěvníkům se představuje jako instituce, která, aniž bychom to mnohdy tušili, v mnoha směrech ovlivňuje naši společnost a současně svým rozvojem zrcadlí její historii.

Masarykova univerzita se při přípravě expozice spojila s Moravská galerie v Brně. Výsledkem této spolupráce je netradiční instalace, propojující umělecký styl výstav galerie s vědeckým a odborným přístupem univerzity. Nejde tak o podrobnou faktografickou výstavu, která by vše podrobně vysvětlovala, spíše originálním způsobem vtahuje do atmosféry školy.

Jednotící prvek prostupující celou expozici představuje knihovna, která bude v průběhu výstavy zaplňována názvy závěrečných prací absolventů. Návštěvník si díky výstavě projde historií univerzity, prohlédne si insignie rektora a děkanů, nahlédne do vztahu vysoké školy a umění, výuky a vědy a nakonec předstoupí před současné tváře univerzity v podobě proměňujících se písmen MUNI, které tvoří nové logo Masarykovy univerzity.

Událost na FB >>> https://www.facebook.com/events/636165400160983/ 

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
16/5/2019

Mapa stránek