30.6. 2018 se zavírá stálá expozice v Místodržitelském paláci

30.6.2018 se zavírá stálá expozice v Místodržitelském paláci, která nese název Umění od gotiky po 19. století.

Místodržitelský palác

Do konce června tak máte možnost vidět nejcennější exponáty evropského umění ze sbírek Moravské galerie v Brně od 14. do 19. století, kterou navíc doplňují díla zapůjčená z církevního majetku a sbírek dalších institucí. 

Joža Úprka, Jízda Králů

(Joža Úprka, Jízda králů, 1897)

Rekonstrukce bude probíhat pouze v prostorách této stálé expozice, ostatní prostory nebudou narušeny. Stále si tak můžete užívat atmosféru v prostředí kavárny Morgal, knihkupectví ArtMap, bohatý program na nádvoří nebo novou výstavu Josefa Šímy, Cesta k vysoké hře.

Na část nové expozice se můžete těšit už koncem roku 2019, zbylá část bude dokončená v roce 2021. V nové expozici bude citelné propojení volného umění s užitým v období od středověku do roku 1914, na které budou navazovat další expozice v dalších budovách Moravské galerie (v Pražákově paláci volné umění, v Uměleckoprůmyslovém muzeu design). Díky nové expozici využijeme možnost předvést veřejnosti co nejširší část sbírky Moravské galerie od středověku po současnost a to se týče jak volného, tak užitého umění, designu a architektury.

 

Celá tisková zpráva >>> ZDE.

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
15/6/2018

Mapa stránek